Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Crowdfunding? Vergeet de beloning niet

11 april 2024

Crowdfunding is een steeds populairdere manier voor goede doelen om online geld in te zamelen voor een specifiek project. Hoewel crowdfunding nog maar een bescheiden bijdrage levert aan het filantropische totaal, biedt het kansen die nog verder benut kunnen worden als er ook naar het aanbieden van een beloning wordt gekeken.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Shutterstock // Brandon Bourdages

door Claire van Teunenbroek

Een beloning is een vorm van tegenprestatie die een donateur ontvangt na de donatie. Opvallend genoeg gebruiken de meeste goede doelen geen tegenprestatie, terwijl dit één van de drie basics is om een crowdfunding project succesvol te laten verlopen. Onderzoeker Claire van Teunenbroek bespreekt het belang en de inzet van een beloning.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Crowdfunding Sponsoring Geefgedrag Beloning Claire van Teunenbroek Ervaringen Vf 26-1 Carolina Della Chiesa Laura Hesse Square-model Universiteit Twente

Claire van Teunenbroek

Gastauteur

Claire van Teunenbroek is assistent-professor in marketing en ondernemerschap aan de Universiteit van Twente. Ze onderzoekt de waarde en het belang van crowdfunding: hoe realistisch is het en wat kan een bedrijf, persoon of goed doel ermee bereiken? Ze kijkt zowel naar de gevende kant (donateur) als de wervende kant. Eerder was ze werkzaam als onderzoeker bij Geven in Nederland (VU Amsterdam).

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close