Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nalaten aan goede doelen: vergelijking tussen Babyboomers en Generatie X

Onderzoek

9 april 2024

De markt voor nalaten aan goede doelen is booming en blijft naar verwachting de komende tijd nog verder groeien. Dat is een van de uitkomsten uit een onderzoek van Legacy Futures naar de houding van mensen ten opzichte van nalaten aan goede doelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het onderzoek richtte zich daarbij voornamelijk op Babyboomers (1945-1964) en Generatie X (1965-1980). Vf-redacteur Marijn Thijs schuift aan bij onderzoekers Anna Turner en Arjen van Ketel om hun bevindingen te bespreken.

door Marijn Thijs

‘Fijn dat jullie er zijn! Wat is jullie rol in het onderzoek geweest?’

Turner: ‘Ik ben hoofd onderzoek bij Legacy Foresight en coördineer onze verschillende onderzoeksprogramma’s hier in het VK, maar ook internationaal. Ieder jaar besteden we aandacht aan een verschillend thema. In het verleden hebben we ons bijvoorbeeld gericht op in-memory giving, digitale vraagstukken op het gebied van nalatenschappenwerving en online testamenten.’ ‘De ‘Boomerstudie’ is een veelomvattend project geworden. We kijken om de zoveel jaar naar de houding van Babyboomers ten opzichte van nalaten aan goede doelen: hoe ze zich voelen over hun financiële situatie, hun toekomstplannen, en zo verder. Dat doen we nu al vijftien jaar. Daarvoor houden we ook bewegingen van de economie, de politiek en de demografische kenmerken in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan huizenprijzen, geboorte- en overlijdenscijfers, vergrijzing en etnische opbouw van de samenleving. Met die informatie hebben we een voorspellend model kunnen ontwikkelen waarmee we inzicht kunnen krijgen in wat de nalatenschappenmarkt de komende decennia gaat doen. Die modellen worden steeds bijgewerkt en verbeterd.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Verenigd Koninkrijk Nalatenschap Nalatenschappen Arjen van Ketel Erfenis Testament Nederland Australië Toegift Gedrag Babyboomers LHBTI+ Legacy Futures Vf 26-1 Anna Turner Gen X Include a Charity

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close