Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bedrijfswerving: gesprek en opvolging

2 april 2024

Het werven van begunstigers in het bedrijfsleven is voor veel fondsenwervende organisaties nog altijd een uitdagende klus. Daarom geeft Jesse Oude Egberink van Van Dooren Advies (VDA) in drie nummers van het Vakblad een inkijkje in het wervingsproces. In dit tweede artikel in de reeks: het proces vanaf het eerste contact met een mogelijke begunstiger tot aan het tekenen van dat partnership. Met dit keer als casus: Stichting Prinsengrachtconcert, waar VDA sinds 2018 mee samenwerkt, en een sponsor wiens naam anoniem wordt gehouden.

Het Prinsengrachtconcert vindt ieder jaar plaats in Amsterdam.
Het Prinsengrachtconcert vindt ieder jaar plaats in Amsterdam. © Eduardus Lee

door Jesse Oude Egberink

Het gesprek

Je hebt gemaild, gebeld en aangestuurd op een gesprek bij een bedrijf. Nu is het tijd om de contactpersoon omver te blazen in een gesprek. Voordat je het gesprek aangaat, doe je grondig onderzoek met wie je gaat praten. Zorg dat je de functie begrijpt, weet welke verantwoordelijkheden deze persoon heeft en welke prioriteiten het bedrijf heeft: zichtbaarheid creëren, maatschappelijke impact maken, medewerkersbetrokkenheid stimuleren? Deze persoon gaat hoe dan ook zelden alleen over een eventuele samenwerking. Neem dus zoveel mogelijk munitie mee om die persoon ook anderen in het bedrijf te laten overtuigen. Maak je contactpersoon tot ambassadeur.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

βœ” Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
βœ” Korting op diverse opleidingen en trainingen
βœ” Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Sponsoring Bedrijven Samenwerking met bedrijven Samenwerking Relatiebeheer Partnerschappen Jesse Oude Egberink Van Dooren Advies Stichting Prinsengrachtconcert Vf 26-1 Gesprek Opvolging

Jesse Oude Egberink

Gastauteur

Jesse Oude Egberink is fondsenwerver bij Van Dooren Advies (VDA) en helpt non-profitorganisaties op het gebied van strategie, positionering, organisatiestructuur en relatiebeheer, maar bovenal met de financiering van hun projecten. Hij is verantwoordelijk voor onderzoek, advies en uitvoering. VDA heeft al bijna veertig jaar ervaring met uiteenlopende organisaties, van kunst en cultuur tot zorg en maatschappij.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief πŸ‘‡

Close